massagevoormusicinieuw10042016.jpg

 

Massage voor musici

 

Muziek maken is topsport, maar daarom helaas ook de voedingsbodem voor het ontwikkelen van triggerpoints (spierknopen). Zolang we ontspannen in beweging blijven is er niks aan de hand, maar zodra enige vorm van stress te hoog wordt, kan het harde, overbelaste en pijnlijke spieren teweeg brengen die problemen geven.

 

Deze workshop gaat over de werking van spieren. Je leert de anatomie (de plaats van spieren in het lichaam) en welke spieren je gebruikt wanneer je een instrument bespeeld. Daarnaast leer je wat er gebeurt met spieren als je pijnklachten krijgt of als spieren vast gaan zitten. Door stress en spanning hebben spieren het namelijk zwaar te verduren. Wanneer je hoog en oppervlakkig ademt door stress wordt er bijvoorbeeld een hulpademhalingsspier in de nek gebuikt die uitstralende pijn kan geven in het schouderblad en gehele arm. Daarnaast kan pijn wijzen op een tekort aan zuurstof in het weefsel. Er is dus een relatie tussen spanning, ademhaling en pijnklachten. En hoe mooi is het dat jij daar ZELF wat aan kan doen!

 

Opbouw van de workshop:
Anatomie (werking van spieren en plaats in het lichaam)
Zelf spieren weten te vinden die van belang zijn met fluit spelen
Zelfbehandeling: hoe houd je de spieren soepel en voorkom je problemen

 

Kortom, een praktische workshop die direct toepasbaar is voor iedereen. Voor zowel leerlingen als docenten is het een interessante workshop. Daarnaast is het niet alleen nuttig voor fluit spelen, maar ook in het alledaags leven!

Alle deelnemers krijgen een informatieboekje en een GRATIS massagebal.